Screenshot by Gamepur

All Sophronia Franklin quiz answers in Hogwarts Legacy

How good are you at quizzes?

YOu’re going to meet multiple characters as you play through Hogwarts Legacy, and one reoccurring character is Sophronia Franklin. She’s going to ask for your assistance a handful of times, and there will be one opportunity where you learn she has a book you need to acquire, but she’s only going to give it to you if you can answer her quiz correctly. She’ll give you the book if you complete the first round, but she has other rounds for you to complete if you want more rewards. Here’s what you need to know about all Sophronia Franklin quiz answers in Hogwarts Legacy.

Recommended Videos

How to solve Sophronia Franklin quiz and all correct answers in Hogwarts Legacy

There are three rounds you need to complete in Sophronia’s quiz. Completing the first round gives you the book you need. If you complete the second round, Sophronia rewards you with

Related: How to get and use the Musical Map in Hogwarts Legacy

All first round answers for Sophronia’s quiz

These are all the questions and answers for Sophronia’s first round.

  • Question 1: Before the invention of the Golden Snich, which magical creature was used in the game of Quidditch?
    • Answer: The Golden Snidget
  • Question 2: Which Potion is commonly referred to as Liquid Luck?
    • Answer: Felix Felicis
  • Question 3: The Tale of the Three Brothers involves which Magical Artifacts?
    • Answer: The Deathly Hallows
  • Question 4: Which Ball in Quidditch is the Largest?
    • Answer: The Quaffle
  • Question 5: True or False: Does Polyjuice Potion allow the drinker to change species?
    • Answer: False

All second round answers for Sophronia’s quiz

These are all the questions and answers for Sophronia’s second round.

  • Question 1: What governmental body directly preceded the Ministry of Magic:
    • Answer: The Wizards’ Council
  • Question 2: Which Dragon breed is the smallest?
    • The Peruvian Vipertooth
  • Question 3: Who founded the village of Hogsmeade?
    • Hengist of Woodcroft
  • Question 4: The Hidebehind was accidentally created by cross-breeding a ghost with what other magical creature?
    • Answer: The Demiguise
  • Question 5: What is the only spell known to repel a Lethifold?
    • Answer: The Patronus Charm
  • Question 6: Who published the law of Elemental Transfiguration?
    • Answer: Gamp
  • Question 7: What does the Hogwarts Motto translate to?
    • Answer: Never tickle a sleeping dragon
  • Question 8: Which magical creature is the only one known to produce eggs through its mouth?
    • Answer: The Runespoor
  • Question 9: Where is the Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry located?
    • Answer: Mount Greylock
  • Question 10: What is the most powerful love potion known to magic?
    • Answer: Amortentia

All third round answers for Sophronia’s quiz

These are all the questions and answers for Sophronia’s third and final round.

  • Question 1: Emeric the Evil was killed in a duel against whom?
    • Answer: Egbert the Eregious
  • Question 2: If a Chaser keeps their hand on the Quaffle as it goes through the goal, what foul are they committing?
    • Answer: Haversacking
  • Question 3: A bit from a Mackled Malaclaw has the unusual side effect of causing what?
    • Answer: Bad Luck
  • Question 4: What plant excretes Stinksap?
    • Answer: Mimbulus Mimbletonia
  • Question 5: The Pepperup Potion evolved from a remedy created by which 12th-century wizard?
    • Answer: Linfred of Stinchcome
  • Question 6: In The Wizard and the Hopping Pot, what does the Elder Wizard leave for his son on the Hopping Pot?
    • Answer: A Single slipper
  • Question 7: The Snallygaster is native to which region of the world?
    • Answer: North America
  • Question 8: Who is the Muggle Knight featured in The Fountain of Fair Fortune?
    • Answer: Sir Luckless
  • Question 9: The world’s largest Kelpie is also known by what other name?
    • Answer: The Loch Ness Monster
  • Question 10: Who was the first Minister for Magic?
    • Answer: Ulick Gamp

Gamepur is supported by our audience. When you purchase through links on our site, we may earn a small affiliate commission. Learn more
related content
Read Article Roblox Funky Friday Codes (May 2024)
Read Article Roblox Death Star Tycoon codes (May 2024)
Read Article Roblox Car Crushers 2 (CC2) codes (May 2024)
Read Article Super League Soccer Codes (May 2024) (SLS)
Read Article PUBG Mobile redeem codes (May 2024)
Related Content
Read Article Roblox Funky Friday Codes (May 2024)
Read Article Roblox Death Star Tycoon codes (May 2024)
Read Article Roblox Car Crushers 2 (CC2) codes (May 2024)
Read Article Super League Soccer Codes (May 2024) (SLS)
Read Article PUBG Mobile redeem codes (May 2024)
Author
Zack Palm
Zack Palm is the Senior Writer of Gamepur and has spent over five years covering video games, and earned a Bachelor's degree in Economics from Oregon State University. He spends his free time biking, running tabletop campaigns, and listening to heavy metal. His primary game beats are Pokémon Go, Destiny 2, Final Fantasy XIV, and any newly released title, and he finds it difficult to pull away from any Star Wars game.